dissabte, 1 d’octubre del 2011


L’illa de la calma, i la seva empremta a les escoletes


Pep Mir,  MAÓ  30/09/2011


Les escoletes Roser Gener de Ciutadella i Borja Moll de Maó van rebre ahir la visita d’un reconegut i experimentat pedagog italià, Quinto Borgui, qui s’ha interessat pel model educatiu que s’ha implantat a l’Illa per a les edats més primerenques.
Quinto Borgui va ser acompanyat en tot moment per Vicenç Arnaiz, director de l’Institut de la Primera Infància de Balears i impulsor del prestigiós model menorquí. L’italià és professor universitari, responsable pedagògic de la gran zona de Torí i un dels líders del moviment del país pel que fa a l’ensenyament dels fillets més petits.
Segons comenta Arnaiz, Borgui va demanar fer una visita a l’Illa ja que a Itàlia es parla del model menorquí, com un dels més avançats. A més d’interactuar amb els docents i alumnes dels dos centres esmentats, Borgui va participar a una sessió informativa, que li va permetre saber dels programes i el concepte de treball que s’empra a l’Illa.
Arnaiz comenta que hi ha coses en comú entre les escoletes d’Itàlia i Menorca, com la qualitat de l’educació i el treball sense molts materials, però que tot i així Borgui es va sorprendre per la qualitat de la relació que s’estableix entre mestres i fillets, una entesa marcada per la calma, la serenor, la tranquil·litat, l’ambient relaxat, el donar temps a l’alumne. També el va cridar l’atenció la capacitat per conduir els fillets, que tots siguin capaços de participar i d’establir un bon clima de comunicació. Per últim el va sobtar el treball amb les famílies, com a política de recolzament generalitzada. “Diu que és l’únic lloc on ho ha vist”.
Arnaiz explica que el visitant va quedar satisfet amb l’experiència, “segur que tornarà”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada